fisher price hustawka, fisher price zabawki, fisher price za

Temat: co mamy w lodowce
no to tera ja : woda mineralna gazowana, pasztet w słoiku domowy x3 dżemik truskawkowy, powidła śliwkowe, wędlina krakowska, margaryna do chleba x2 masło, jabłka z kilo będzie zupki mojej Julci ... olej, sok z marchwi, sok z owoców leśnych, i śliwki.. to Tyle.. hihi aha i różne dziwne mięcha piętro niżej w zamrażalniku
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=55196



Temat: Gruszki Cioci Ali
... sie ich do sloikow nie dodaje, bo gruszki sciemnieja PS PS sie wytnie. Zdjecie bedzie i bedzie tez przepis na rewelacyjne sliwki.
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=25692


Temat: To lubie
Moje przysmaki to: Słodycze wszelkie, przykłady to: Chlebek marcepanowy Wiśnie w likierze w czekoladzie Śliwki w czekoladzie Chałwa waniliowa Ptasie mleczko (najlepiej wedlowskie) Czekolada gorzka wedlowska Czekolady wszelkie nadziewane Czekolady z ... różne, przykłady to: Karpatka Biszkopt z kremem cytrynowym Sernik wiedeński Szarlotka z pianą bezową Drożdżówki z jagodami (jagody z lasy, samemu zbierane) Inne przysmaki to: Pasztet z kaczki pieczony (koniecznie z majonezem na chlebie) Sałatka warzywna z kukurydzą i selerem Gyros Gołąbki domowe Barszcz czerwony z uszkami (nadzienie drobiowe) Flaczki Zrazy wołowe Devolay Bigos staropolski Grzyby smażone ze śmietaną i jajkiem (grzyby z lasu, samemu zbierane) Pizza drożdżowa z grzybami (wypiek domowy) Jajka na twardo w sosie chrzanowym Fasolka po bretońsku Kotlety schabowe drobiowe Kotlety mielone + buraczki ćwikłowe Zupa ogórkowa Zupa grzybowa...
Źródło: forumkobiet.fora.pl/a/a,116.html


Temat: Bale sylwestrowe w okolicy
w galarecie • Jajka w majonezie ze szczypiorkiem • Śledzik w oleju • Paluszki drobiowe z sosem czosnkowym • Ryba po grecku • Pasztet domowy z żurawiną • Sałatka serowa •...
Źródło: gminababice.fora.pl/a/a,29.html


Temat: Bal politologa 2010
... ryżem 300g x 50 porcji Zimne zakąski 300g/osoba Półmisek mięs pieczonych ( schab ze śliwką, łopatka w ziołach, schab naczosnkowany, indyk z morelą, pasztet domowy ) Półmisek wędlin Paluszki z kurczaka...
Źródło: forumwns.lh.pl/viewtopic.php?t=7400


Temat: Alergia bezmleczna-podstawy
... mięs, pasztety pieczone w domu - owoce: jabłka, gruszki, śliwki, agrest, porzeczki, brzoskwinie, morele, arbuz, maliny, jagody, - domowe przetwory z w/w owoców - warzywa: marchew, burak, kapusta, kalafior, fasolka szparagowa, zielony groszek - ciastka...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=827


Temat: Bal magisterski
... ciasta domowe (makowiec, sernik, jabłecznik, tortoletka, tort miodowy); - dania gorące - strogonoff w wolewanie, barszcz czerwony z krokietem; - napoje zimne - soki „Tymbark”, woda min.”Kropla Beskidu”, „Coca-Cola”; - napoje...
Źródło: ochraniarze.fora.pl/a/a,355.html


Temat: Potrawy Klimontowa
... i też innych ogrodów, na śliwki, jabłka, słoneczniki, orzechy oraz inne nowalijki i przeganianie nas przez właścicieli. Wiem, to nie było ładne, ale ulegało się większości klasy, to był impuls, chwila...
Źródło: tpk.fora.pl/a/a,108.html


Temat: Wędliny SŁOMIŃSKi
Kaszanka Kaszanka klasy II Kiełbasa domowa Kiełbasa rożnowa Krokiety z kapusta i grzybami Krokiet studencki Klopsy domowe Krokiety z mięsem Łopatka pikantna Łopatka po myśliwsku Łopatka po cygańsku Łopatka z ziołami Łopatka w galarecie Ogonówka gotowana Ogonówka prasowana Polędwica z czosnkiem Piersi wędzono parzone Polędwica sopocka Polędwica po cygańsku Pasztet francuski zapiekany Rożnowa z serem Rolada z boczku Szynka cygana Szynkowa wp...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=3574


Temat: Menu
kurczaka Pasztet domowy, szynka wiejska Polędwica sopocka Pstrąg tęczowy w galarecie Jajko faszerowane pieczarkami Tymbalik drobiowy Śledź w oliwie, śledź w śmietanie Śledź po tatarsku Sałatka francuska, sałatka kubańska Sałatka grecka,...
Źródło: abcslubu.nazwa.pl/forum/viewtopic.php?t=3418


Temat: Czerwcowe brzdące
MIĘSO I WĘDLINY wyeliminować w przypadku uczulenia na białka krowie • cielęcina, wołowina • baranina • zupy gotowane na kościach • podroby (parówki, pasztety, konserwy) RYBY I JAJKA • wędzone1, smażone1...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=46063


Temat: Co o gotowaniu i jedzeniu wiedzieć warto
Pasztety raz jeszcze Są jednym z największych osiągnięć francuskiej sztuki kulinarnej. Najwspanialsze wyroby francuscy pasztetnicy dedykowali wielkim osobistościom świata kultury i polityki. Rozgłos zdobył zwłaszcza pasztet a’la Mazarin. Francuscy kuchmistrze prześcigali się w wymyślaniu przepisów na tę potrawę. „Wielki słownik gastronomiczny” (1872 r.) Aleksandra Dumasa ojca podaje tuzin podstawowych odmian tego specjału. W kuchni polskiej pasztety pojawiły się wraz z przybyciem królowej Marii Ludwiki i mody na wszystko, co francuskie. Początkowo raczyli się nimi jedynie magnaci, w XVIII wieku stały się daniem modnym także wśród szlachty. Wypiekaniem pasztetów zajmowali się cukiernicy zwani marcypanikami. Prawdziwy mistrz potrafił przyrządzić nie tylko kilkanaście gatunków ciast, budyniów, galaret i kremów, ale także różnego rodzaju pasztety. Z kuchni francuskiej wywodzi się podział pasztetów na zapiekane bezpośrednio w formie (terrine) oraz pasztety pieczone w cieście. Francuskie słowo terrine oznacza nie tylko rodzaj pasztetu, ale i samo naczynie, w którym się go piecze (…). Pasztety w cieście można zapiekać w naczyniu żaroodpornym albo w formie. Rodzaj nadzienia decyduje o rodzaju ciasta. Pasztety drobiowe piecze się w cieście francuskim, mięsne w półkruchym i kruchym, z grzybów i kapusty – w cieście drożdżowym. W polskiej kuchni pasztet to masa mięsna z dwóch lub kilku gatunków mięsa, albo rybna ewentualnie warzywna, jednolita albo z dodatkami, zapieczona bezpośrednio w formie albo w cieście. Natomiast mianem terriny zwykło się u nas określać pasztet będący rodzajem przekładańca z mas warzywnych, rybnych czy z owoców morza lub selerowych, często z żelatyną. Składniki terriny miele się, sieka, kroi w paski, kostkę albo plastry i miesza lub układa warstwami, co w przekroju daje barwną kompozycję. Warto wiedzieć… *Smak pasztetów podnoszą dodatki: zioła (liść laurowy, tymianek, bazylia, rozmaryn, majeranek), przyprawy korzenne (pieprz, imbir, gałka muszkatołowa, gożdziki), warzywa (cebula, marchew, pietruszka), grzyby, świeże i suszone owoce (morele, pomarańcze, śliwki), orzechy, likiery, np. Grand Marnier. lTerrinę najlepiej piec w kąpieli wodnej: formę z pasztetem wstawić do naczynia z wodą i zapiekać w nagrzanym piekarniku. Dzięki stale unoszącej się parze pasztet nie wysycha i nie przypala się. Wysychaniu zapobiega również ułożenie na wierzchu pasztetu plasterków słoniny albo boczku. Można też wstawić ... terriny zalewa się galaretą z wywaru aromatyzowanego bouquet garnie, malagą i korzeniami. Pasztety drobiowe zalewa się masłem. Zabiegi te sprawiają, że potrawa zachowuje wilgotność i aromat.llAby uchronić pasztet w cieście przed popękaniem, należy na środku pokrywy z ciasta zrobić jeden albo więcej otworów i zabezpieczyć je przed zasklepieniem metalowymi albo papierowymi „kominami”, przez które będzie wydobywała się para.llNiektóre pasztety w cieście zalewa się odpowiednio dobraną galaretą: pasztet z ryby zalewa się galaretą z wywaru rybnego, z drobiu – z drobiowego itd. Najczęściej doprawia się ją likierem albo winem. Płynną galaretę wlewa się przez „kominy” po całkowitym ostygnięciu pasztetu.llPasztety w cieście podaje się w zależności od rodzaju, na ciepło albo na zimno, pasztety z formy i terriny – tylko na zimno. Do pasztetów pikantnych najlepiej ... się pasztet i grzyby, owija całość ciastem i piecze na złoty kolor, a także tournedos a’la Rossini, z ułożonych kolejno: grzanki, befsztyka, plastra fois gras oraz trufli, polanych sosem.lŻródło: miesięcznik „Kuchnia” Pani Magdalena Moraszczyk Dla chętnych wypróbowane pasztety domowy, z wątróbek i sojowy
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=29074


Temat: A rocznik 82?DZiewczyny pobudka
np.. z suszonych śliwek) PIECZYWO Wszystkie gatunki pieczywa ciemnego i jasnego. PRODUKTY ZBOŻOWE •wszelkie kasze •ryż •makarony - uwaga na jajka !!!! MIĘSO I WĘDLINY •drób ( indyk, kurczak) •królik •wieprzowina...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=32420


Temat: Zakłady Mięsne "Grot"
10.pasztet rycerski 11.pasztet Grotowski 12.pieczeń pizza 13.pasztet ze śliwką 14.pieczeń cebulowa 15.pasztecik borowikowy 16.kiszka ziemniaczana 17.pasztet luksusowy z orzechami 18.kęs mięsny z kaszą 19.kiszka krwista 20.pasztetowa 21.pasztetowa wędzona 22.salceson włoski 23.boczek ... 36.polędwica z warzywami 37.kiełbasa kurpiowska 38.kiełbasa z domowej wędzarni 39.kiełbasa tatrzańska 40.kiełbasa krakowska pieczona 41.kiełbasa lisowska
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=863


Temat: Sylwester w Wojnowicach
na parę c) Napoje zimne i gorące, ciasta domowe d) Pasztet Zamkowy z Razowcem Noclegi: 1. Nocleg w pokoju Zamkowym (lub budynku obok Zamku) w cenie Balu Sylwestrowego. 2. Nocleg w kolejnych dniach po Nowym...
Źródło: datajana.pl/forum/viewtopic.php?t=133


Temat: Marzec 2006
( umyte przed obraniem)   • rozcieńczony sok z czarnej jagody i z aronii   • kisiele i kompoty domowe ( np.. z suszonych śliwek)   PIECZYWO - PN   Wszystkie ... na kościach   • podroby (parówki, pasztety, konserwy)   MIĘSO I WĘDLINY - PZ   • drób ( indyk, kurczak)   • królik   • wieprzowina chuda   • mięso gotowane...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=23745


Temat: STYCZEŃ 2006
• rozcieńczony sok z czarnej jagody i z aronii • kisiele i kompoty domowe ( np.. z suszonych śliwek) PIECZYWO - PN Wszystkie zboża prócz ryżu i kukurydzy trzeba wyeliminować w ... • cielęcina, wołowina • baranina • zupy gotowane na kościach • podroby (parówki, pasztety, konserwy) MIĘSO I WĘDLINY - PZ • drób ( indyk, kurczak) • królik • wieprzowina chuda •...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=21782


Temat: Mój 7-dniowy synek ma straszne kolki!!!pomóżcie
... pstrag pieczony w folii - schab gotowany, pieczony - wedliny gotowane, parzone - nie wedzone! - pasztety drobiowe (nie sztuczne) osobiście smażone jem i Antkowi nic nie jest,za to mamy szlaban...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=29859


Temat: Wątroba, dbajmy o nią
na parze, chude, wędzone ryby bez skóry przeciwwskazane: sery dojrzewające, topione, tłuste, kwaśne, konserwy, pasztety garmażeryjne WYPIEKI DOMOWE dozwolone: ciasta drożdżowe nie tłuste i niezbyt słodkie, bezy, biszkopty, pierniki, ciastka z ... skórek i pestek, jabłka, brzoskwinie i morele bez skórek, wiśnie, śliwki, owoce jagodowe bez pestek przeciwwskazane: czereśnie, gruszki, owoce nie obierane i jagodowe nieprzecierane DESERY dozwolone: kisiele, galaretki, kompoty, musy, koktajle...
Źródło: fbb.pl/index.php?showtopic=36295


Temat: grudzień 04'/styczeń 05', cd.
... gotowane na kościach • podroby (parówki, pasztety, konserwy) MIĘSO I WĘDLINY - PZ • drób ( indyk, kurczak) • królik • wieprzowina chuda • mięso gotowane lub duszone RYBY I JAJKA...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=15615


Temat: Dania pachnące tymiankiem
To jedno z ulubionych ziół kuchni śródziemnomorskiej. Aromatycznym tymiankiem możemy doprawiać nie tylko ciężkostrawne mięsa, pasztety, dania z kapusty i fasoli, ale także drób, cielęcinę, ryby lub warzywa. Ziemniaki ze śliwkami - 1 kg ziemniaków, - 35 dag suszonych śliwek, - 2 cebule, szklanka bulionu, - 2 łyżki masła (może być roślinne), - łyżka suszonego tymianku, - 2 łyżki posiekanego koperku, - 2 ząbki czosnku, - sól, pieprz Śliwki moczyć 30 min w letniej przegotowanej wodzie, osączyć je i pokroić w cienkie paski. Cebule posiekać. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w plastry. W płaskim rondlu stopić masło, włożyć ziemniaki, dodać cebulę i śliwki, posypać solą, pieprzem i suszonym tymiankiem. Chwilę smażyć, mieszając, posypać posiekaną zieleniną i drobniutko posiekanym czosnkiem, zalać gorącym bulionem i dusić ... Domowy
Źródło: cafemirenium.kylos.pl/viewtopic.php?t=12700